viftasvansen

Direktlänk till inlägg 6 juni 2011

Har idag en väldigt dyr hund

Av Anna Olsson - 6 juni 2011 22:15

Hela helgen har bestått av superväder och kanonträning!!


Började gå en tävlingslydnadskurs i våras, mest för att jag och lizzie skulle få upp kontakten och lydnaden.... Men nu när jag kommit in i det och ser hur himla mycket jobb som ligger bakom ett lydnadsprogram så blir jag så himla sporrad att klara av det.

Så mitt mål är starta i lydnadsklass 1, när det blir det låter jag vara osagt, jag som är en himla nervös dam i sådana sammanhang...



Till helgens kurs.

Har inte varit något flams och trams från lizzies sida, kan vara för att jag känner mig så otroligt lugn, med kursledare och kursarna?? mer sånt!!

till skillnad från apporteringskursen då, både jag och lizzie var ur spel..

nåväl=)

Vi startade 9 på lördagen och höll på till fyra. Vi var åtta hundar som alla var på olika nivåer. Vi körde 20 min på morgonen, och sedan tio minuters pass, allt för att få så bra kvalite som möjligt.

Jag började med linförighet på mitt första pass, och fick med mig massa nyttigt därifrån.

Andra passet körde vi läggande under gång, har fått till det riktigt fint nu, och lizzie bjuder gärna på ett snabbt läggande när jag kommenderar ligg. =) superkul! har haft det momentet vilande då det inte har gått nå snabbt alls utan mer som en luftmadrass som pyser;)

tredje passet körde vi först uthopp sedan återhopp och sedan ett helt lk1 hopp, som gick jättefint!

fjärde passet minns jag inte just nu vad jag gjorde. hmm.


Sedan hade vi en platsliggning på morgonen och en på eftermiddagen. eftersom det var vår första så stannade jag kvar i kopplets längd. Gick jättebra, kom en riktig störning, en brandbil som susade förbi med blåljus 50 meter bort, men tror ingen hund reste sig. jag tog det säkra före det osäkra och gick och satte mig och matade korv då=) Platsliggningen på eftermiddagen gick också bra.



 

Katrin och Douglas eller Konrad, kör inkallning med ställande, hunden råbromsar! Lycka till på onsdag!!!!!


   

Åsa och Zorra tränar fritt följ, dröjer inte länge till start här inte...



Idag började jag med apporteringen, med träapport, första gången vi provar detta. lizzie hade en tendens att vilja tugga på hörnet, ajaj, ska köpa mig en och träna hemma. men bar den annars så fint till mig, när jag backade och släppte på klick/tack.


andra passet körde jag läggande igen då det gick så pass bra igår, idag la hon sig riktigt tävlingssnabbt så då avslutade jag när det gick som bäst, och gick över till hoppet som också gick bra, förutom en gång när hon tjuvhoppade.


Vi avslutade dagen med att alla hundar fick prova på budföring, något som va jättekul och jag tror att alla hundar tog det som en kalasbelöning för allt jobb i helgen.


Kanonhelg! Längtar redan till nästa gång, om det blir nån=)

Vi har gått så mycket framåt som jag inte ens kunnat drömma om.

Jättebra miljö och socialiseringsträning med nya hundar och nya människor, och väldigt skönt med en kursledare som känner oss så himla bra, har ju gått alla mina kurser på samma ställe.

Och Anneli det är så hiimla kul när du säger att du ser hur mycket vi utvecklas för varje gång, hatten av för dig..


SKULLE KUNNA SKRIVA HUR MYCKET SOM HELST IDAG, VILKEN JÄÄÄKLA UNDERBAR HUND JAG HAR=)



 


Avslutar med en väldigt smickrande bild på min donna som käkar nåt..


    



 

/Anna

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Olsson - 6 november 2011 11:53

Då var det vintertid och mörkt och jäkligt!   Vår lydnadsträning rullar på, vi har nu poäng i några moment i LK1, håller på o tränar massa fotgående som är såå svårt. Har ju aldrig haft hund och vill ej träna in detta moment fel. Vi går fortsät...

Av Anna Olsson - 16 augusti 2011 20:36

Första höstdagen inföll idag... Usch vilken tråkigt väder. Vart tog sommaren vägen??   tigger inte.   dåsig efter höftröntgen.   badat mycket i sommar, mest under vattnet.               /Anna   ...

Av Anna Olsson - 7 augusti 2011 19:29

Idag fick hundarna gå ett varsitt spår.     Kanon att ha med sig GPSen när vi spårar. Då vi faktiskt inte vet om hundarna ser snitslarna och följer dessa... Sen är det jäkligt spännande och se hur vi verkligen har gått. Nu är det jag som gått...

Av Anna Olsson - 1 augusti 2011 22:12


Idag lade Carola och jag ett varsitt spår till hundarna. detta fick ligga i 5 timmar. Under tiden spåret göttade till sig, åker jag till Vattrång och träffade ida maggan o maggans man. Jag är så glad att de vill ha med mig=) Det ger så mycket av ...

Av Anna Olsson - 21 juli 2011 16:54


Idag har vi tränat viltspår med Carola och Yoda. Det var yodas första så vi la ett minispår som ledde ut i skogen först, som vi gick förbi och han fick nosa in sig, mycket spännade tyckte han!!      Ser lite konstigt ut i slutet ser jag nu, m...

Ovido - Quiz & Flashcards